
Virsis kifli és kakaós csiga
Virsis kifli és kakaós csiga
Hozzávalók – 8 kifli és 10 csiga
A közös tésztához:
- 3 dl langyos tej
- 1 e.k. kristálycukor
- 2 dkg friss élesztő
- 400 gr liszt
- 2 t.k. só
-
1 e.k. olaj
A teteje kenéséhez -
1 db tojás
A rácsra - egy - egy kenésnyi olaj
A kiflihez: - 4 pár virsli
-
A tetejére lenmag és szezámmag
A csigához: - 2 dkg olvasztott margarin
- 2 e.k. cukrozatlan kakaópor
- 2 e.k. kristálycukor
Elkészítése
- A tészta hozzávalóit fakanállal összekevertem, letakarva fél óra alatt megkelt.
- Lisztezett felületre borítottam, 2 részre vágtam.
- Az egyiket kinyújtottam, 8 háromszögre osztottam.
- A vastagabbik részére helyeztem egy-egy fél virslit, feltekertem.
- Az olajozott rácsra tettem, megkentem tojással, megszórtam a magokkal, 15 percet kelesztettem még a gépben.
- Kelés után 170 fokon 15 percig sütöttem.
- Míg a kiflik sültek, kinyújtottam a másik tésztadarabot.
- Lekentem olvasztott margarinnal, megszórtam kakaóporral, kristálycukorral, feltekertem.
- A rudat 10 részre vágtam.
- Szintén olajozott rácsra sorakoztattam, lekentem tojással.
- 10 percig ezt is pihentettem a még nem bekapcsolt gépben.
- 170 fokon 13 percig sütöttem.