Virsis kifli és kakaós csiga

Virsis kifli és kakaós csiga

Hozzávalók – 8 kifli és 10 csiga
       
       A közös tésztához:

  1. 3 dl langyos tej
  2. 1 e.k. kristálycukor
  3. 2 dkg friss élesztő
  4. 400 gr liszt
  5. 2 t.k. só
  6. 1 e.k. olaj
    A teteje kenéséhez
  7. 1 db tojás
    A rácsra 
  8. egy - egy kenésnyi olaj
    A kiflihez:
  9. 4 pár virsli
  10. A tetejére lenmag és szezámmag
    A csigához:
  11. 2 dkg olvasztott margarin
  12. 2 e.k. cukrozatlan kakaópor
  13. 2 e.k. kristálycukor

Elkészítése

  1. A tészta hozzávalóit fakanállal összekevertem, letakarva fél óra alatt megkelt.
  2. Lisztezett felületre borítottam, 2 részre vágtam.
  3. Az egyiket kinyújtottam, 8 háromszögre osztottam.
  4. A vastagabbik részére helyeztem egy-egy fél virslit, feltekertem.
  5. Az olajozott rácsra tettem, megkentem tojással, megszórtam a magokkal, 15 percet kelesztettem még a gépben.
  6. Kelés után 170 fokon 15 percig sütöttem.
  7. Míg a kiflik sültek, kinyújtottam a másik tésztadarabot.
  8. Lekentem olvasztott margarinnal, megszórtam kakaóporral, kristálycukorral, feltekertem.
  9. A rudat 10 részre vágtam.
  10. Szintén olajozott rácsra sorakoztattam, lekentem tojással.
  11. 10 percig ezt is pihentettem a még nem bekapcsolt gépben.
  12. 170 fokon 13 percig sütöttem.
Georgyna - Air Fryer receptek 2  |  Minden jog fenntartva
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el