Sütőtök fasírt

Sütőtök fasírt

Akkora tököt sikerült vennem, hogy a vékonyabbik fele lett csak megsütve, a vastagabbikból ez a fasírt készült.

Hozzávalók

  1. 1 kg sütni való tök - tisztítva
  2. 1 kis vöröshagyma
  3. 3 kis gerezd fokhagyma
  4. 1 csokor petrezselyem
  5. 2 db áztatott, kinyomkodott zsemle
  6. 3 db tojás
  7. ízlés szerint só, őrölt bors
  8. 1 e.k. étolaj + a lefújáshoz
  9. 3 e.k. zsemlemorzsa + a forgatáshoz, szóráshoz, amennyit felvesz

Elkészítése

  1. A tököt meghámoztam, kimagoztam, kockákra vágtam, sós vízben megfőztem.
  2. Leszűrtem, tálba tettem, villával összenyomkodtam.
  3. Hozzátettem a többi hozzávalót, összekevertem, hagytam hűlni.
  4. Ne legyen túl lágy, mert akkor nem lehet formázni.
  5. Ha túl lágy, lehet még korrigálni zsemlemorzsával, esetleg liszttel.
  6. 6 db gombócot készítettem, zsemlemorzsába forgattam, az AF -be tettem, amit kibéleltem tapadásmentes fóliával, megkentem olajjal.
  7. A gombócok tetejét is lefújtam olajjal
  8. 190 fokon 20 percig sütöttem. Félidőben megfordítottam.
  9. Míg sült, 2 hosszúkás szilikon formába kanalaztam még a masszából. Csak félig, hogy átsüljön.
  10. 190 fokon 20 percig sütöttem
  11. Megfordítottam, és sütöttem még 200 fokon 10 percig.

Még mindig maradt massza, abból olajban lepényeket sütöttem.
Az AF -esek finomabbak.

Georgyna - Air Fryer receptek 2  |  Minden jog fenntartva
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el