
Sütőtök fasírt
Sütőtök fasírt
Akkora tököt sikerült vennem, hogy a vékonyabbik fele lett csak megsütve, a vastagabbikból ez a fasírt készült.
Hozzávalók
- 1 kg sütni való tök - tisztítva
- 1 kis vöröshagyma
- 3 kis gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 2 db áztatott, kinyomkodott zsemle
- 3 db tojás
- ízlés szerint só, őrölt bors
- 1 e.k. étolaj + a lefújáshoz
- 3 e.k. zsemlemorzsa + a forgatáshoz, szóráshoz, amennyit felvesz
Elkészítése
- A tököt meghámoztam, kimagoztam, kockákra vágtam, sós vízben megfőztem.
- Leszűrtem, tálba tettem, villával összenyomkodtam.
- Hozzátettem a többi hozzávalót, összekevertem, hagytam hűlni.
- Ne legyen túl lágy, mert akkor nem lehet formázni.
- Ha túl lágy, lehet még korrigálni zsemlemorzsával, esetleg liszttel.
- 6 db gombócot készítettem, zsemlemorzsába forgattam, az AF -be tettem, amit kibéleltem tapadásmentes fóliával, megkentem olajjal.
- A gombócok tetejét is lefújtam olajjal
- 190 fokon 20 percig sütöttem. Félidőben megfordítottam.
- Míg sült, 2 hosszúkás szilikon formába kanalaztam még a masszából. Csak félig, hogy átsüljön.
- 190 fokon 20 percig sütöttem
- Megfordítottam, és sütöttem még 200 fokon 10 percig.
Még mindig
maradt massza, abból olajban lepényeket sütöttem.
Az AF -esek finomabbak.