
Stefánia vagdalt virslivel és tojással
Stefánia vagdalt virslivel és tojással
Hozzávalók
- 25 dkg darálthús
- 1 db áztatott zsemle
- 1 k.k. olaj
- 1 kicsi vöröshagyma
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- Ízlés szerint só, őrölt bors, pirospaprika
- olaj a tepsi kenéséhez
- olaj spricc a fasírtok tetejére
- 1 db virsli
- 1 db +2 db tojás
- zsemlemorzsa – a rudak befedéséhez
Elkészítése
- Egy tálban összekevertem a darálthúst, tojást, fűszereket, a kinyomkodott zsemlét. a hagymákat a kis olajjal együtt, amiben először megpároltam őket.
- Egy kis tepsit kikentem olajjal.
- Kettéosztottam a masszát.
- Frissentartó fólia segítségével 2 rudat formáztam.
- Az egyikbe került a virsli, a másikba a tojások.
- A tepsibe tettem, megspricceltem olajjal.
- 180 fokon 20 percig sütöttem
- Megfordítottam, és még sütöttem 5 percig 180 fokon.