
Sajtos karfiol
Sajtos karfiol
Hozzávalók – 2 adaghoz
- 1 kis fej (320 gr) karfiol
- 100 gr reszelt trappista sajt
- 30 gr margarin + a forma kenéshez
- 1 lapos e.k. liszt
- 1,5 dl tej
- ízlés szerint só, őrölt bors, őrölt szerecsendió
Elkészítése
- A karfiolt rózsáira szedve sós vízben megfőztem.
- Egy formát kikentem margarinnal.
- Margarinon kissé megfuttattam a lisztet, felöntöttem tejjel, fűszereztem, főztem, míg besűrűsödött.
- Levettem a tűzről, és belekevertem a reszelt sajt 1/3 -ad részét.
- A karfiolt a formába tettem, ráöntöttem a mártást.
- Megszórtam a maradék sajttal, daraboltam a tetejére kis margarin darabkákat.
- 180 fokon 10 percig sütöttem.