
Csirkemáj brassói
Csirkemáj brassói
Hozzávalók – 2 adagra
- 7 dkg füstölt szalonna
- 8 dkg vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 25 dkg csirkemáj
- 60 dkg burgonya
- 1 t.k. olaj
- ízlés szerint: só, bors, majoranna, sült krumpli fűszersó
Elkészítése
- Szalonnát, vöröshagymát kis kockákra, csirkemájat (mosás után) nagyobb darabokra, burgonyát kockára vágtam, fokhagymát is összedaraboltam.
- Mivel 2 kosaras a gépem, ezért egyszerre kezdtem el.
- A nagyobbik kosárba a krumplit tettem, amit összekevertem kis olajjal és sültkrumpli fűszersóval.
- A krumplit 180 fokon 20 percig sütöttem.
- A kisebbik fiókba tettem a darabolt szalonnát, amit 200 fokon 5 percig.
- Amikor kisült, rátettem a vöröshagymát, ez 200 fokon 10 percig sült.
- Majd rátettem a májat is, és a sót, borsot, majorannát, amit még 10 percig 200 fokon sütöttem.
- Egy nagyobb formában összekevertem a krumplit, májat, és a fokhagymát.
- Így együtt összesütöttem 200 fokon 10 percig.