
Császármorzsa búzadarával
Császármorzsa búzadarával
Mielőtt bárki megbotránkozna, hogy nem liszttel – én így jobban szeretem, mint a darabolt palacsintát. 😊
Hozzávalók
- 2 db tojás
- 2 e.k. kristálycukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 k.k. só
- 1 e.k. citromlé
- 5 dkg olvasztott vaj
- 5 dkg mazsola
- 30 dkg búzadara
- 3 dl tej
Elkészítése
- A tojásokat kikevertem a cukrokkal.
- Hozzákevertem a többi hozzávalót is.
- Ilyenkor még híg.
- 1 órát hagytam állni, ezalatt besűrűsödött.
- Egy szilikon formát kikentem vajjal.
- Beleöntöttem a masszát.
- 180 fokon 20 percig sütöttem.
- Közben időnként átkevertem.
- Még pirítottam 200 fokon 6 percig.
- Párszor átkevertem közben.
Porcukor és lekvár illik a tetejére tálaláskor